top of page

HET MOOISTE DELFTS AARDEWERK VAN WILLEM EN MARY - Tentoonstelling "Koninklijk Blauw" in Ku

Ter gelegenheid van 400 jaar Delfts aardewerk en als ode aan de Brits-Nederlandse vriendschap presenteert Kunstmuseum Den Haag dit voorjaar een verhaal over Oranje op blauwwit, over fragiele diplomatie en glorieuze grandeur. Koninklijk Blauw laat zien hoe een Engelse koningin van toen de Nederlandse identiteit nog altijd kleurt.

Twee pronkstukken krijgen in deze tentoonstelling een centrale plek: twee Delfts Blauwe bloemenvazen in de vorm van Willem III en Mary II uit collectie van Kunstmuseum Den Haag en Delfts Blauw tuinvaas van Samuel van Eenhoorn (Griekse A) uit collectie van het Koninklijk Paleis Noordeinde (DKH).

Beide voorwerpen zijn gerestaureerd door Het Blauwe Paard Restauratie Atelier.

Te zien 21. maart t/m augustus 2020.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page