top of page

Terracotta relief Marino Marini

Marino Marini (Pistoia, 27 februari 1901 – Viareggio, 6 augustus 1980) was een Italiaanse beeldhouwer. Hij geldt als een van de bekendste Italiaanse beeldhouwers van de moderne tijd en als een van de invloedrijkste beeldhouwers van de 20ste eeuw.

Marini’s beeldhouwwerk werd door de jaren heen in Nederland volop getoond en was hier van grote invloed op de ontwikkeling van de moderne beeldhouwkunst.

Ruiterbeelden zijn het centrale thema in het werk van Marini. Hiermee sluit hij aan bij de Italiaanse kunstgeschiedenis, waarin ruiterstandbeelden van heersers een belangrijke rol spelen. Maar hij zet zich ook af tegen de fascistische kunst met haar sterke nadruk op macht en heerschappij.

Het Blauwe Paard Restauratie heeft een relief van Marini in terracotta mogen restaureren. Relief was tentoongesteld aan de TEFAF beurs in Maastricht.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page